Asperges met gepocheerde eieren
Bereidingstijd: 20 - 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: -
Keuken: Nederlands
Personen: 2 personen
Allergenen: Tarwe - Lactose
Ingrediënten
2st Gepocheerd ei (EI0001)
300g krieltjes
250g witte asperges
150g boeren achterham
50g Hollandaisesaus
Peterselie
Citroen
Bereidingswijze
1. Asperges grillen
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met ruim water op middelhoog vuur.
Voeg krieltjes toe kook in 25 - 30 minuten gaar.
Snijd de kontjes van de asperges.
Bedek een bakplaat met bakpapier en besprenkel de asperges met olie en rooster voor ongeveer 8 - 10 minuten.
2. Zalm snijden
Portioneer de rauwe zalm in kleinere stukjes en snijd de peterselie klein.
3. Eieren pocheren
Voeg de gepocheerde eieren in de verpakking toe aan het hete water van de aardappelen en laat voor 2 a 3 minuutjes mee koken.
Verwijder de verpakking voorzichtig als de eieren klaar zijn.
Verhit ondertussen de Hollandaise saus in een sauspannetje op middelhoog vuur.
Geen kant-en-klare Hollandaise saus, maak hem zelf. Alleen doe dit dat voorafgaand je begint met het recept.
4. Serveren
Haal de asperges uit de oven, maak het bord op leg zalm over de asperges en verdeel de gepocheerde eieren over de asperges.
Schenk voorzichtig de Hollandaise saus het bord en garneer met peterselie.