Focaccia smashed avo
Bereidingstijd: 5 - 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Dieet: -
Personen: 2 personen
Allergenen: Tarwe - Lactose
Ingrediënten
2 st Focaccia Romana (BR3004)
2 st avocado / 300 g
1 st citroen
50 g Parmezaanse kaas
10 g pijnboompitjes
Bereidingswijze
1. Foccaccia afbakken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de focaccia volledig ontdooien voor gebruik.
Vul een pan met ruim water en breng aan de kook. Als het kookt haal van de hittebron.
2. Focaccia afbakken
Pak een bakplaat met bakpapier.
Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
Leg de gepocheerde eieren met hun verpakking in het warme water, voor 2 a 3 minuten.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en de Parmezaanse kaas. Bewaar apart.
Verwijder voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado en meng met het sap van 1 halve citroen.
Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
3. Focaccia beleggen
Beleg de focaccia met de zelfgemaakte avocado mash.
Verwijder de folie van het gepocheerde eieren en plaats op de avocado mash.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter.
4. Serveren
Snijd het gepocheerde ei door de middel en garneer met citroen rasp, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes.