Focaccia smashed avo

Bereidingstijd: 5 - 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Dieet: -

Personen: 2 personen

Allergenen: Tarwe - Lactose

 

Ingrediënten

2 st Focaccia Romana (BR3004)

2 st avocado / 300 g

1 st citroen 

50 g Parmezaanse kaas

10 g pijnboompitjes

 

Bereidingswijze

1. Foccaccia afbakken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de focaccia volledig ontdooien voor gebruik. 

Vul een pan met ruim water en breng aan de kook. Als het kookt haal van de hittebron. 

 

2. Focaccia afbakken

Pak een bakplaat met bakpapier.

Bak het broodje 4  - 6 minuten in de oven.

Leg de gepocheerde eieren met hun verpakking in het warme water, voor 2 a 3 minuten.

Rasp ondertussen de schil van de citroen en de Parmezaanse kaas. Bewaar apart.

Verwijder voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado en meng met het sap van 1 halve citroen.

Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.

 

3. Focaccia beleggen

Beleg de focaccia met de zelfgemaakte avocado mash.

Verwijder de folie van het gepocheerde eieren en plaats op de avocado mash.

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter.

 

4. Serveren

 Snijd het gepocheerde ei door de middel en garneer met citroen rasp, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes.