Ga terug
+ servings
Avocado smash poached egg - kant-en-klaar gepocheerd ei - Cocotine - Van Tol Convenience Food

Avocado smash met gepocheerd ei

Met verse citroen, pijnboompitjes en furikake
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Frans, fushion, Italian
Trefwoord: Cocotine, ei producten, Focaccia, gepocheerd ei, Italiaans brood, Tolini
Prijs: 5.50
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Steelpan
  • 1 Bakplaat met bakpapier
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 2 st Focaccia Romana van Tolini
  • 100 g Avocado smash kant-en-klaar
  • 2 st Gepocheerd ei kant-en-klaar
  • 1 st Citroen
  • 20 g Furikake
  • 10 g pijnboompitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet ondertussen een steelpan met ruim water op middelhoog vuur. Breng aan de kook.
  • Bak de Focaccia voor 3 - 4 minuten af. En voeg de kant-en-klaar gepocheerde eieren toe aan het hete water. Haal van de warmte bron en laat in het water voor 3 minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter, goudbruin. Rasp ondertussen de schil van de citroen, bewaar apart en snijd ondertussen de citroen in parten.
  • Laat de focaccia lichtelijk afkoelen en beleg de avocado smash. Haal de gepocheerde eieren uit de verpakking en plaats op het broodje.
  • Garneer de avocado smash af met citroenrasp, geroosterde pijnboompitjes en de furikake.

Serveertip

Voeg voor de smaak nog eventueel verse kruiden toe als basilicum of peterselie. 
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!