Ga terug
+ servings
Pizza Romana - focaccia pizza - Tolini - Van Tol

Focaccia Pizza Italiaans belegd

met Parma ham, romige mozzarella, Italiaanse kruiden en gepofte tomaatjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Appetizer, borrel, Main Course
Keuken: Italian
Trefwoord: Focaccia, Italiaanse pizza, Tolini
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 bakplaat met papier
  • 1 ovenschaal
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 1 st Focaccia Romana 30cm
  • 50 ml Mutti tomatensaus
  • 100 g Parmaham
  • 100 g Mozzarella (bol)
  • 10 g Italiaanse kruiden
  • 7 g Pijnboompitjes
  • 100 g Cherrytomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de cherrytomaatjes in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster voor 10 a 12 minuten in de oven.
  • Beleg de focaccia bodem met tomatensaus en bak voor 4 a 5 minuten af in de oven.
  • Rooster ondertussen in een pan de pijnboompitjes op middelhoog vuur, in een koekenpan zonder olie of boter. Scheur ondertussen de mozzarella fijn.
  • Beleg de focaccia bodem met Parmaham, mozzarella, pijnboompitjes, Italiaanse kruiden en plaats de gepofte tomaatjes boven op.

Serveertip

Voeg eventueel citroenzest toe voor een frisse touch. 

Voedingswaarden

Portie: 530g
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!