Ga terug
+ servings
Paas pinsa met groene asperges, geblancheerde kip en rode peper - Van Tol Convenience Food

Paas Pinsa

met geblancheerde kip, groene asperges en rode peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Appetizer, borrel, lunch
Keuken: fushion, Italian
Trefwoord: Italiaans brood, Pinsa, Pinsami
Prijs: 4.5
Porties: 4

Benodigdheden

  • 1 grote pan
  • 1 Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 1 st Pinsabodem
  • 100 g groene asperges
  • 100 g kippendij
  • 100 g mozzarella
  • 1/2 st chilipeper
  • 1 st Bouillon blokje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. En zet een pan met ruim water op het vuur om de kip te blancheren. Voeg een bouillon blokje toe aan het water.
  • Kook het water voor 10 - 15 minuten totdat de kip gaar is. Bak ondertussen de pinsabodem af voor 3 minuten. Besprenkel de groene asperges met olie en rooster voor 15 minuten in de oven, naast de pinsabodem.
  • Beleg de semi-afgebakken pinsa bodem met mozzarella. En bak daarna voor 4 - 5 minuten af tot goudbruin. Snijd ondertussen de chilipeper klein.
  • Beleg de pinsa mozzarella met de geroosterde asperges, geblancheerde kip en chilipeper schijfjes.

Serveertip

Voeg voor een groene touch nog wat koriander en/of peterselie toe. 

Voedingswaarden

Portie: 350g
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!