Ga terug
+ servings
Pizza sandwich met Italiaanse ham - Tolini pizza sandwich - Van Tol Convenience Food

Pizza sandwich met Italiaanse ham

Met mozzarella, pesto, tomaatjes en rucola
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Italian
Trefwoord: Focaccia, Italiaans brood, Piegata, Tolini
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Bakplaat met bakpapier
  • 1 kleine ovenschaal

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 2 st Piegata (pizza sandwich van Tolini) kant-en-klaar
  • 100 g Italiaanse ham
  • 100 g Mozzarella verse bol
  • 50 g gepofte cherrytomaatjes
  • 30 g rucola
  • 10 g pesto
  • 10 g pistache noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de cherrytomaatjes in een kleine ovenschaal en besprenkel met olie. Rooster in de oven voor 10 minuten.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en plaats de piegata's (pizza sandwiches kant-en-klaar). Bak af voor 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en hak de pistache noten fijn.
  • Laat zowel de broodjes als de cherrytomaatjes afkoelen. Beleg de binnenzijdes van de pizza sandwiches met pesto en beleg met de rucola, Italiaanse ham, mozzarella en gepofte cherrytomaatjes.
  • Garneer af met gehakte pistache nootjes.

Serveertip

Voor extra smaak voeg eventueel balsamicoazijn toe aan de cherrytomaatjes die je poft in de oven. Of als extra topping, voeg balsamico glace als laatste stap toe na het garneren met pistache nootjes. 
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!