Ga terug
+ servings
Kant-en-klaar gepocheerd ei - Van Tol Convenience Food

Asperges a la flamande met gepocheerd ei

met Hollandaise saus, zalm en peterselie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Main Course
Keuken: Hollands, traditional
Trefwoord: Cocotine, ei producten, gepocheerd ei
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Pan met deksel
  • 1 Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 400 g witte asperges
  • 2 st gepocheerd ei
  • 75 g Hollandaise saus
  • 100 g Gerookte zalm
  • 15 g Peterselie
  • 1 st biologische citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges en verwijder de harde onderkantjes. Verdeel de asperges over de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Rooster in de oven voor 10 a 15 minuten.
  • Zet een pan met ruim water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Verwijder de hitte bron en verwarm de gepocheerde eieren voor 2 a 3 minuten in het warme water.
  • Verwarm ondertussen de Hollandaisesaus in een steelpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn en de citroen in partjes.
  • Maak de borden op met de geroosterde asperges, de gerookte zalm, de Hollandaise saus en verdeel de gepocheerde eieren over de borden. Garneer af met citroen en peterselie.

Serveertip

Voor een extra bite voeg eventueel geroosterde pijnboompitjes toe. 

Voedingswaarden

Portie: 500g
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!