Pinsami

Hét merk voor de authentieke Italiaanse Pinsabodem. Ontdek de authentieke smaak van Italië

Bekijk alle producten van Pinsami

  • Pinsa single portion bodem - Tolini - Van Tol Convenience Food
    Pinsa bodem single portion

  • Pinsa bodems - Tolini - Van Tol Convenience Food
    Pinsa bodem

Over Pinsami

Pinsami, onze licentie merknaam voor de authentieke en originele Pinsa bodems die op traditionele wijze worden gemaakt in Italië, in de regio Emilia Romagna. Pinsa is samengesteld uit de exclusieve mix van tarwebloem, rijstmeel en sojameel, zuurdesem cultuur, olijfolie extra vierge, zout en water.

Door de lange rijstijd van tot wel 48 uur en het vele kneden ontstaat er een superknapperige korst met een zachte, luchtige binnenkant. Dit maakt de pinsa licht verteerbaar en calorie-armer dan pizzadeeg.

pinsami - pinsabodems - Van Tol Convenience food

Waar komen de producten van Pinsami vandaan?

De Pinsami Pinsabodems worden gemaakt in de Italiaanse regio Emilia Romagna. Met Pinsa houden we vast aan authenticiteit, vakmanschap en Italiaanse passie, dat is de basis van onze product mentaliteit. Om aan de product kwaliteit te voldoen wordt er voor de productie van Pinsabodems uitsluitend Italiaanse grondstoffen gebruikt. Zo krijgen we het beste product resultaat, 100% Italiaans en 100% lekker. Daarnaast wordt het in Italië gemaakt naar recept hoe de Italianen de Pinsa zelf ook graag eten.

Van Tol Convenience Food Emilia Romagna Pizza's

Wat is het verschil tussen een pizza en een pinsa?

Wat is het verschil tussen een Italiaanse pizza en een Italiaanse Pinsa? Pinsadeeg wordt gemaakt van 3 type bloem: soja, rijst en tarwebloem en het deeg is hoger gehydrateerd, wat betekent: het deeg is natter omdat het meer water bevat tijdens het maakproces. Hierdoor ontstaat een luchtiger en krokanter product na het afbakken. Pizza wordt simpelweg van één type bloem gemaakt. Beide zijn op basis van zuurdesem. Doordat de Pinsabodem luchtiger is en is gemaakt met verschillende type bloem, is het lichter verteerbaar dan een reguliere pizza.

Wat is het verschil tussen een Italiaanse pizza en een Italiaanse Pinsa? Pinsadeeg wordt gemaakt van 3 type bloem: soja, rijst en tarwebloem en het deeg is hoger gehydrateerd, wat betekent: het deeg is natter omdat het meer water bevat tijdens het maakproces. Hierdoor ontstaat een luchtiger en krokanter product na het afbakken. Pizza wordt simpelweg van één type bloem gemaakt. Beide zijn op basis van zuurdesem. Doordat de Pinsabodem luchtiger is en is gemaakt met verschillende type bloem, is het lichter verteerbaar dan een reguliere pizza.

Over Van Tol, draagt merklicentie van Pinsami

Wij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige convenience food producten. Sinds de oprichting in 1998 hebben we een breed scala aan kant-en-klare en eenvoudig te bereiden producten. Ons assortiment omvat diverse ei-producten, authentieke Italiaanse brood- pizzaproducten en andere specialiteiten geschikt voor groothandels, supermarkten en horecazaken. Met meer dan 25 jaar ervaring, 6 merken en met meer dan 80 overheerlijke producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie.

Bekijk de overheerlijke recepten
van Pinsami:

Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van

Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!