Focaccia maken

als een overheerlijke Caprese Tosti

Focaccia makane - focaccia tosti - caprese - Tolini

Focaccia maken

Maak de overheerlijke Focaccia Caprese Tosti
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Appetizer, lunch, Side Dish, Snack
Keuken: Italian
Trefwoord: Focaccia, Forcaccia Romana, Italiaans brood, Tolini
Prijs: 2.50
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Tosti ijzer

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 2 st Focaccia Romana Tolini
  • 100 g Mozzarella bol - gesneden
  • 4 st Roma tomaten
  • 15 g Basilicum vers
  • 10 g Pesto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200­°C. En bak de focaccia voor ongeveer 3 minuten af.
  • Snijd de mozzarella bollen in plakjes, doe dit ook met Roma tomaten. Scheur of snijd de basilcium fijn.
  • Snijd de focaccia open met een broodmes, pas op dat je niet in de handen snijdt.
  • Besmeer de binnenzijdes van de focaccia met pesto, beleg met plakjes tomaat en mozzarella.
  • Verhit in een tosti-ijzer voor 5 a 8 minuten zodat het brood lekker krokant wordt en de ingrediënten warm worden/smelten.

Serveertip

Ook lekker extra spicy, doe dan Italiaanse Nduja bij de pesto! 

Voedingswaarden

Portie: 230g
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!

Ontdek al onze
andere heerlijke
recepten!

 

Wat is een Focaccia Romana?

Italiaans brood gemaakt met zacht Focaccia deeg. Luchtig, licht en lekker vol olijfolie! Focaccia is een uniek brood product waar je bij de eerste hap direct de smaak van Italië proeft! Geschikt als tafelbrood, sandwich of overheerlijke pizzabodem.

Focaccia makane - focaccia tosti - caprese - Tolini

Hoe maak je focaccia?

Focaccia is een heerlijk Italiaans platbrood dat bekend staat om zijn luchtige structuur en volle smaak. Dit brood wordt gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals bloem, gist, water en olijfolie, en wordt vaak verrijkt met kruiden zoals rozemarijn of zeezout. Na het bereiden van het deeg en het laten rijzen, wordt het met de hand gevormd en voorzien van kuiltjes waarin de olijfolie en toppings zoals tomaatjes of olijven goed kunnen intrekken. Het eindresultaat is een goudbruin brood dat perfect is als bijgerecht, voor bij de borrel of als basis voor sandwiches. Voor de authentieke smaakbeleving is de Focaccia Romana van Tolini een absolute aanrader. Deze ambachtelijke focaccia wordt met zorg bereid en gebakken in een houtgestookte oven, wat zorgt voor een traditionele Italiaanse smaakbeleving. Ontdek meer over onze heerlijke Italiaanse brood producten.

Focaccia is een heerlijk Italiaans platbrood dat bekend staat om zijn luchtige structuur en volle smaak. Dit brood wordt gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals bloem, gist, water en olijfolie, en wordt vaak verrijkt met kruiden zoals rozemarijn of zeezout. Na het bereiden van het deeg en het laten rijzen, wordt het met de hand gevormd en voorzien van kuiltjes waarin de olijfolie en toppings zoals tomaatjes of olijven goed kunnen intrekken. Het eindresultaat is een goudbruin brood dat perfect is als bijgerecht, voor bij de borrel of als basis voor sandwiches. Voor de authentieke smaakbeleving is de Focaccia Romana van Tolini een absolute aanrader. Deze ambachtelijke focaccia wordt met zorg bereid en gebakken in een houtgestookte oven, wat zorgt voor een traditionele Italiaanse smaakbeleving. Ontdek meer over onze heerlijke Italiaanse brood producten.

Over Van Tol?

Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches,  6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.

Onze populairste producten.

Raak geïnspireerd door onze kwalitatieve hoogwaardige producten.

In welke wil jij je tanden zetten?

  • Focacciotto bianco - Tolini - Van Tol Convenience Food
    Focacciotto bianco

Inspiratie:
Recepten met Italiaans brood

Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van

Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!

Meer recepten