Pumpkin Spiced Pinsa
met pompoen mascarpone, pumpkin spiced kruiden en pecannoten
Benodigdheden
- 1 bakplaat met bakpier
- 1 ovenschaal
- 1 Stamppot stamper
- 1 Mengkom
Ingrediënten - Aantal personen:
- 1 st Pinsa bodem
- 200 g Ricotta
- 200 g Pompoenblokjes
- 150 ml Slagroom
- 20 g Pecannoten
- 15 g Verse munt
- 2 tl Gemalen kaneel
- 2 el Ras el Hanout kruiden
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de pompoemblokjes met ras el hanout kruiden en olijfolie in een ovenschaal. Bak voor 10 - 12 minuten in de oven.
- Bak de Pinsabodem ondertussen ook af op een bakplaat met bakpapier voor 6 - 8 minuten.
- Haal de pompoenblokjes uit de oven en voeg de helft van de blokjes toe aan een mengkom. Stamp plat met een stamper en laat lichtelijk afkoelen. Als het een beetje is afgekoeld, meng met de ricotta.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pecannoten tot ze lichtelijk zijn verkleurd. Laat afkoelen.
- Verdeel de pompoen ricotta over de pinsabodem en verdeel overige geroosterde pompoenblokjes over de bodem. Snijd fijn of verkruimel de pecannoten en strooi over de pinsabodem.
- Klop ondertussen de slagrom lobbig en verdeel over de bodem. Garneer af met verse munt en sprenkles van gemalen kaneel over de slagroom.
Wat is een Pinsa?
Ontdek de onweerstaanbare smaak van Pinsa, een uniek Italiaans brood dat wordt gekoesterd door fijnproevers. In tegenstelling tot Focaccia, onderscheidt Pinsa zich door zijn speciale bereidingswijze en ingrediëntenmix van soja, rijst- en tarwebloem. Door de unieke ingrediëntenmix, het hoge hydratatiegehalte en de lange rusttijd is een Pinsabodem verrassend luchtig en knapperig van textuur. Dit traditionele brood is al lange tijd geliefd in Italië vanwege zijn unieke luchtige karakter en de overheerlijke smaak.
Wat maak Pinsa zo uniek?
Wat maak Pinsa zo uniek?
Wat is een Pinsa Classica? Pinsa is een verrukkelijk deeg dat licht en luchtig is, met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Het heeft een langere rijstijd en maakt gebruik van een unieke mix van tarwe, soja en rijstmeel. Hierdoor is het deeg lichter verteerbaar en heeft het een unieke smaak en textuur. Het resultaat is een dunne, knapperige korst met een heerlijke luchtige structuur. Met authentieke kwaliteit die je zou verwachten bij een Italiaans restaurant, Italiaanse groothandel of Italiaanse winkel. Geniet van elke verrukkelijke hap en beleef de smaak van Italië!
Wat is een Pinsa Classica? Pinsa is een verrukkelijk deeg dat licht en luchtig is, met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Het heeft een langere rijstijd en maakt gebruik van een unieke mix van tarwe, soja en rijstmeel. Hierdoor is het deeg lichter verteerbaar en heeft het een unieke smaak en textuur. Het resultaat is een dunne, knapperige korst met een heerlijke luchtige structuur. Met authentieke kwaliteit die je zou verwachten bij een Italiaans restaurant, Italiaanse groothandel of Italiaanse winkel. Geniet van elke verrukkelijke hap en beleef de smaak van Italië!
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met Italiaans brood
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!