Gefrituurd gepocheerd ei met witte asperges
met hartige slagroom, focacciotto brood en peterselie
Benodigdheden
- 1 Steelpan
- 1 Bakplaat met bakpapier
- 1 Paneerstraat
- 1 Handmixer
Ingrediënten - Aantal personen:
- 2 st gepocheerd ei EI0001
- 2 st Focacciotto BR3025
- 500 ml zonnebloemolie
- 300 g witte asperges
- 100 ml slagroom
- 100 g panko
- 3 st eieren
- 1 teentje knoflook
- 15 g peterselie
- 1 snufje zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de asperges en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de witte asperges in de oven voor 15 minuten. Bak hierna de focacciotto voor 2 minuten af. Zodra de broden klaar zijn, snijd een klein rondje uit het brood.
- Verwarm ondertussen de zonnebloem olie tot 180°C. Paneer ondertussen de gepocheerde eieren. Kluts de eieren en doe de panko in een aparte bak.
- Paneer de gepocheerde eieren als volgt: eerst in een laag ei, daarna een laag panko. Herhaal dit 2 keer of nog een keer, totdat het gepocheerde ei mooi bedekt is door een mooi jasje panko.
- Frituur de gepaneerde gepocheerde eieren voor 3 a 4 minuten goudbruin. Bewaar apart op een bordje met een laagje keukenrol.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Klop de slagroom op met een handmixer. Voeg vanaf het begin al een snufje zout toe. Halverwege voeg gemalen peper en de knoflook toe. Klop stijf.
- Maak het bord op. Plaats de geroosterde witte asperges op het bord. Daarboven op het rondje brood, beleg met de hartige slagroom. Plaats hierboven op het gefrituurde gepocheerde ei. Garneer met peterselie.
Serveertip
Wat is een gepocheerd ei?
Ons kant-en-klare gepocheerde ei is een product innovatie waar je jouw keuken de ultieme gemaksoplossing biedt. Geen gedoe met azijn en een schuimspaan, onze eitjes maken een snelle bereiding en service mogelijk. Ze bieden jouw keuken gemak en consistentie in product kwaliteit. Het gepocheerd ei is eenvoudig op te warmen in de verpakking in stoomoven, via au bain-marie of simpelweg in een steelpan met heet water. In een handomdraai snel verwarmt in 2 a 3 minuten waardoor de dooier mooi blijft lopen. Een gepocheerd geeft jouw gerecht net die extra culinaire beleving waardoor je gasten vaker terugkomen voor meer. Of je ze nu serveert op Hollandse asperges, als aanvulling op een salade of avocado smash, deze kant-en-klaar gepocheerde eieren zijn dé toevoeging van elke maaltijd. Met ons gepocheerd ei wordt koken een eitje – letterlijk!
Hoe lang kun je een gepocheerd ei bewaren?
Hoe lang kun je een gepocheerd ei bewaren?
De gepocheerde eieren van Cocotine hebben een lange houdbaarheid omdat ze vacuüm verpakt zijn. De houdbaarheid hangt af van de datum dat je de verpakking ontvangt. Na opening zijn de gepocheerde eieren beperkt houdbaar, maximaal 48 uur in een gekoelde omgeving van 4°C. Voor meer kwaliteitsgerelateerde vragen neem contact op met onze QA-afdeling via qa@vantol.nl
De gepocheerde eieren van Cocotine hebben een lange houdbaarheid omdat ze vacuüm verpakt zijn. De houdbaarheid hangt af van de datum dat je de verpakking ontvangt. Na opening zijn de gepocheerde eieren beperkt houdbaar, maximaal 48 uur in een gekoelde omgeving van 4°C. Voor meer kwaliteitsgerelateerde vragen neem contact op met onze QA-afdeling via qa@vantol.nl
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met Ei
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!