Halloween Pizza Napolitaanse stijl
Een Halloween geïnspireerd pizzarecept met spooky olijf-spinnetjes
Benodigdheden
- 1 Bakplaat met bakpapier
- 1 Koekenpan
- 1 ovenschaal
Ingrediënten - Aantal personen:
- 1 st Tolini pizzabodem super napoli gesaust
- 2 el tomatensaus
- 75 g Pancetta
- 1 bol Mozzarella
- 150 g Cherrytomaatjes
- 12 st Zwarte olijven
- 15 g Basilicum
- 2 el Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak 3 - 4 de pancetta per kant zonder olijfolie of boter in de pan. Bewaar apart.
- Verdeel de cherrytomaatjes in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster voor 10 - 12 minuten in de oven. Breng de twee eetlepels tomatensaus over de pizzabodem en bak voor 6 - 8 minuten af in de oven op een bakplaat met bakpapier.
- Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukjes en bewaar apart. Halveer de olijven en gebruik een helft per olijf voor de pootjes van de 'olijf-spinnetjes' en de andere helft voor het lichaam.
- Wanneer de pizzabodem is gebakken, haal uit de oven en laat lichtelijk afkoelen. Beleg met de gebakken pancetta, verse mozzarella, olijf spinnetjes en gepofte cherrytomaatjes over de pizza.
- Garneer af met verse basilicum
Wat is een pizzabodem Napolitaanse stijl?
Kies voor de smaakexplosie van onze Napolitaanse stijl pizzabodem: een Italiaanse favoriet met tomatensaus en een heerlijk hoge rand.
Het geheime ingrediënt? Meer dan 24 uur rijzend deeg voor die onweerstaanbare smaak en uitstraling! Perfect als basis voor jouw Italiaanse pizza’s, voeg sappige gegrilde groenten en een royale topping van Parmezaanse kaas toe voor een onvergetelijke smaakbeleving! Verwacht de hoogste kwaliteit, zoals je die proeft in een echt Italiaans restaurant, bij een Italiaanse groothandel, in een Italiaanse winkel of een Italiaanse pizzeria.
Wat is het verschil tussen een normale en Napolitaanse pizza?
Wat is het verschil tussen een normale en Napolitaanse pizza?
De Napolitaanse stijl pizza heeft een hoge rand en dunne bodem. De traditionele Napolitaanse pizza bevat meer water waardoor het resultaat iets natter en zachter is dan een normale pizza.
De Napolitaanse stijl pizza heeft een hoge rand en dunne bodem. De traditionele Napolitaanse pizza bevat meer water waardoor het resultaat iets natter en zachter is dan een normale pizza.
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met pizza
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!