Steak tartaar met gepocheerd ei en groene asperges
met cornichons, ingelegde ui, zilveruitjes en Parmezaanse kaas

Benodigdheden
- 1 Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten - Aantal personen:
- 2 st Gepocheerd ei EI0004
- 300 g Groene asperges
- 150 g Steak tartaar vlees
- 100 g Parmezaanse kaas
- 20 g Ingelegde ui
- 20 g Zilver ui
- 15 g Mini Cornichons
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en verwijder de kontjes van de groene asperges. Plaats ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olie. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
- Rooster de asperges voor 12 - 15 minuten in de oven. Breng ondertussen een steelpan met deksel met ruim water aan de kook. Als het water kookt, verwijder de hittebron.
- Plaats de gepocheerde eieren in het warme water en laat ze voor 2 a 3 minuten zitten. Snijd ondertussen de Parmezaanse kaas fijn, de miniaugurkjes en zilver uitjes.
- Maak ondertussen het bord op met de geroosterde asperges. Maak quenelles van het steak tartaar vlees en plaats op de asperges. Maak het bord op met de overige componenten: ingelegde ui, mini augurkjes, Parmezaanse kaas en zilver uitjes. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Serveertip
Voedingswaarden
Wat is een gepocheerd ei?
Ons kant-en-klare gepocheerde ei is een product innovatie waar je jouw keuken de ultieme gemaksoplossing biedt. Geen gedoe met azijn en een schuimspaan, onze eitjes maken een snelle bereiding en service mogelijk. Ze bieden jouw keuken gemak en consistentie in product kwaliteit. Het gepocheerd ei is eenvoudig op te warmen in de verpakking in stoomoven, via au bain-marie of simpelweg in een steelpan met heet water. In een handomdraai snel verwarmt in 2 a 3 minuten waardoor de dooier mooi blijft lopen. Een gepocheerd geeft jouw gerecht net die extra culinaire beleving waardoor je gasten vaker terugkomen voor meer. Of je ze nu serveert op Hollandse asperges, als aanvulling op een salade of avocado smash, deze kant-en-klaar gepocheerde eieren zijn dé toevoeging van elke maaltijd. Met ons gepocheerd ei wordt koken een eitje – letterlijk!

Hoe lang kun je een gepocheerd ei bewaren?
Hoe lang kun je een gepocheerd ei bewaren?
De gepocheerde eieren van Cocotine hebben een lange houdbaarheid omdat ze vacuüm verpakt zijn. De houdbaarheid hangt af van de datum dat je de verpakking ontvangt. Na opening zijn de gepocheerde eieren beperkt houdbaar, maximaal 48 uur in een gekoelde omgeving van 4°C. Voor meer kwaliteitsgerelateerde vragen neem contact op met onze QA-afdeling via qa@vantol.nl
De gepocheerde eieren van Cocotine hebben een lange houdbaarheid omdat ze vacuüm verpakt zijn. De houdbaarheid hangt af van de datum dat je de verpakking ontvangt. Na opening zijn de gepocheerde eieren beperkt houdbaar, maximaal 48 uur in een gekoelde omgeving van 4°C. Voor meer kwaliteitsgerelateerde vragen neem contact op met onze QA-afdeling via qa@vantol.nl
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met Ei
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!