Focaccia Vitello Tonnato

met kalfsfricandeau, Vitello saus, kappertjes en rucola

Focaccia Vitello Tonnato - Tolini - Van Tol Convenience Food

Focaccia Vitello Tonnato

met kappertjes, rucola en grove peper
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Appetizer, lunch
Keuken: Italian
Trefwoord: Italiaans brood, Vitello Tonnato
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Bakplaat met bakpapier
  • 1 hoge kom
  • 1 staafmixer

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 2 st Focaccia Romana
  • 1 blik Tonijn
  • 5 el Mayonaise
  • 4 el Kappertjes
  • 3 st ansjovisfilets
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gebraden kalfsfricandeau
  • 10 g basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de focaccia romana af voor 3 - 4 minuten.
  • Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel rucola over de focaccia en beleg met de plakjes kalfsfricandeau. Smeer een laagje tonnato-saus op het vlees.
  • Garneer het vlees met de basilicum en (gefrituurde) kappertjes en breng op smaak met peper
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!

Ontdek al onze
andere heerlijke
recepten!

 

Wat is een Focaccia Romana?

Italiaans brood gemaakt met zacht Focaccia deeg. Luchtig, licht en lekker vol olijfolie! Focaccia is een uniek brood product waar je bij de eerste hap direct de smaak van Italië proeft! Geschikt als tafelbrood, sandwich of overheerlijke pizzabodem.

Focaccia Vitello Tonnato - Tolini - Van Tol Convenience Food

Hoe lang kun je focaccia bewaren?

Focaccia is het lekkerst als het direct wordt gegeten na het afbakken, maar het kan enkele dagen worden bewaard als het op de juiste manier wordt opgeslagen. Gewoonlijk kun je focaccia tot 2-3 dagen bewaren als je het luchtdicht verpakt of in een afgesloten plastic zak bewaart op kamertemperatuur. Als je het langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Voor vragen over exacte bewaarcondities en houdbaarheid neem contact op met onze QA afdeling via qa@vantol.nl

Focaccia is het lekkerst als het direct wordt gegeten na het afbakken, maar het kan enkele dagen worden bewaard als het op de juiste manier wordt opgeslagen. Gewoonlijk kun je focaccia tot 2-3 dagen bewaren als je het luchtdicht verpakt of in een afgesloten plastic zak bewaart op kamertemperatuur. Als je het langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Voor vragen over exacte bewaarcondities en houdbaarheid neem contact op met onze QA afdeling via qa@vantol.nl

Over Van Tol?

Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches,  6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.

Onze populairste producten.

Raak geïnspireerd door onze kwalitatieve hoogwaardige producten.

In welke wil jij je tanden zetten?

  • Piegata - pizza sandwich - Tolini - Van Tol Convenience food
    Piegata broodje

  • Puccia broodje - Tolini - Van Tol Convenience Food
    Puccia broodje

  • Focacciata romana - Tolini - Van Tol Convenience Food
    Focaccia Romana

Inspiratie:
Recepten met Italiaans brood

Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van

Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!

Meer recepten