Pinsa bodem met Mortadella en burrata
met tomatensaus, pesto en Pistach noten
Benodigdheden
- 1 Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten - Aantal personen:
- 1 st Pinsa bodem Classica 230g
- 1 st Burrata
- 100 g Mortadella
- 50 ml Tomatensaus
- 10 g Pesto
- 10 g Pistache noten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier en beleg de Pinsa bodem met tomatensaus. Bak de Pinsa bodem voor 6 - 8 minuten af.
- Laat afkoelen. En snijd ondertussen de pistache noten fijn.
- Verdeel de mortadella over de Pinsa bodem en beleg met pesto. Plaats de de burrata bol in het midden van de bodem.
- Garneer af met Pistache noten en eventueel verse basilicum
Serveertip
Wat is een Pinsa?
Ontdek de onweerstaanbare smaak van Pinsa, een uniek Italiaans brood dat wordt gekoesterd door fijnproevers. In tegenstelling tot Focaccia, onderscheidt Pinsa zich door zijn speciale bereidingswijze en ingrediëntenmix van soja, rijst- en tarwebloem. Door de unieke ingrediëntenmix, het hoge hydratatiegehalte en de lange rusttijd is een Pinsabodem verrassend luchtig en knapperig van textuur. Dit traditionele brood is al lange tijd geliefd in Italië vanwege zijn unieke luchtige karakter en de overheerlijke smaak.
Wat maak Pinsa zo uniek?
Wat maak Pinsa zo uniek?
Wat is een Pinsa Classica? Pinsa is een verrukkelijk deeg dat licht en luchtig is, met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Het heeft een langere rijstijd en maakt gebruik van een unieke mix van tarwe, soja en rijstmeel. Hierdoor is het deeg lichter verteerbaar en heeft het een unieke smaak en textuur. Het resultaat is een dunne, knapperige korst met een heerlijke luchtige structuur. Met authentieke kwaliteit die je zou verwachten bij een Italiaans restaurant, Italiaanse groothandel of Italiaanse winkel. Geniet van elke verrukkelijke hap en beleef de smaak van Italië!
Wat is een Pinsa Classica? Pinsa is een verrukkelijk deeg dat licht en luchtig is, met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Het heeft een langere rijstijd en maakt gebruik van een unieke mix van tarwe, soja en rijstmeel. Hierdoor is het deeg lichter verteerbaar en heeft het een unieke smaak en textuur. Het resultaat is een dunne, knapperige korst met een heerlijke luchtige structuur. Met authentieke kwaliteit die je zou verwachten bij een Italiaans restaurant, Italiaanse groothandel of Italiaanse winkel. Geniet van elke verrukkelijke hap en beleef de smaak van Italië!
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met Italiaans brood
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!