Avocado smash met gepocheerd ei
met Focaccia romana, citroen, pijnboompitjes en furikake
Benodigdheden
- 1 Steelpan
- 1 Bakplaat met bakpapier
- 1 Koekenpan
Ingrediënten - Aantal personen:
- 2 st Focaccia Romana van Tolini
- 100 g Avocado smash kant-en-klaar
- 2 st Gepocheerd ei kant-en-klaar
- 1 st Citroen
- 20 g Furikake
- 10 g pijnboompitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet ondertussen een steelpan met ruim water op middelhoog vuur. Breng aan de kook.
- Bak de Focaccia voor 3 - 4 minuten af. En voeg de kant-en-klaar gepocheerde eieren toe aan het hete water. Haal van de warmte bron en laat in het water voor 3 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter, goudbruin. Rasp ondertussen de schil van de citroen, bewaar apart en snijd ondertussen de citroen in parten.
- Laat de focaccia lichtelijk afkoelen en beleg de avocado smash. Haal de gepocheerde eieren uit de verpakking en plaats op het broodje.
- Garneer de avocado smash af met citroenrasp, geroosterde pijnboompitjes en de furikake.
Serveertip
Wat is een gepocheerd ei?
Ons kant-en-klare gepocheerde ei is een product innovatie waar je jouw keuken de ultieme gemaksoplossing biedt. Geen gedoe met azijn en een schuimspaan, onze eitjes maken een snelle bereiding en service mogelijk. Ze bieden jouw keuken gemak en consistentie in product kwaliteit. Het gepocheerd ei is eenvoudig op te warmen in de verpakking in stoomoven, via au bain-marie of simpelweg in een steelpan met heet water. In een handomdraai snel verwarmt in 2 a 3 minuten waardoor de dooier mooi blijft lopen. Een gepocheerd geeft jouw gerecht net die extra culinaire beleving waardoor je gasten vaker terugkomen voor meer. Of je ze nu serveert op Hollandse asperges, als aanvulling op een salade of avocado smash, deze kant-en-klaar gepocheerde eieren zijn dé toevoeging van elke maaltijd. Met ons gepocheerd ei wordt koken een eitje – letterlijk!
Hoe maak je focaccia?
Hoe maak je focaccia?
Focaccia is een heerlijk Italiaans platbrood dat bekend staat om zijn luchtige structuur en volle smaak. Dit brood wordt gemaakt van eenvoudige ingrediënten zoals bloem, gist, water en olijfolie, en wordt vaak verrijkt met kruiden zoals rozemarijn of zeezout. Na het bereiden van het deeg en het laten rijzen, wordt het met de hand gevormd en voorzien van kuiltjes waarin de olijfolie en toppings zoals tomaatjes of olijven goed kunnen intrekken. Het eindresultaat is een goudbruin brood dat perfect is als bijgerecht, voor bij de borrel of als basis voor sandwiches. Voor de authentieke smaakbeleving is de Focaccia Romana van Tolini een absolute aanrader. Deze ambachtelijke focaccia wordt met zorg bereid en gebakken in een houtgestookte oven, wat zorgt voor een traditionele Italiaanse smaakbeleving. Ontdek meer over onze heerlijke Italiaanse brood producten.
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met Italiaans brood
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!