Pinsa bodem met Mortadella en burrata

met tomatensaus, pesto en Pistach noten

Pinsa met mortadella en burrata en pistache - Tolini - Pinsa bodem - Van Tol Convenience Food

Pinsa bodem met mortadella en burrata

met pesto en grof gehakte pistache noten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Appetizer, lunch, Main Course, Snack
Keuken: Italian
Trefwoord: Italiaans brood, Pinsa, Pinsami
Prijs: 5.50
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten - Aantal personen: 

  • 1 st Pinsa bodem Classica 230g
  • 1 st Burrata
  • 100 g Mortadella
  • 50 ml Tomatensaus
  • 10 g Pesto
  • 10 g Pistache noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier en beleg de Pinsa bodem met tomatensaus. Bak de Pinsa bodem voor 6 - 8 minuten af.
  • Laat afkoelen. En snijd ondertussen de pistache noten fijn.
  • Verdeel de mortadella over de Pinsa bodem en beleg met pesto. Plaats de de burrata bol in het midden van de bodem.
  • Garneer af met Pistache noten en eventueel verse basilicum

Serveertip

Voeg verse basilicum toe voor het oog en eventueel vers citroensap wat je aan het eind er overheen kunt sprenkelen. Dat gaat goed met de vettigheid van de Mortadella. 
Heb je dit recept geprobeerdLaat ons weten hoe het was!

Ontdek al onze
andere heerlijke
recepten!

 

Wat is een Pinsa?

Ontdek de onweerstaanbare smaak van Pinsa, een uniek Italiaans brood dat wordt gekoesterd door fijnproevers. In tegenstelling tot Focaccia, onderscheidt Pinsa zich door zijn speciale bereidingswijze en ingrediëntenmix van soja, rijst- en tarwebloem. Door de unieke ingrediëntenmix, het hoge hydratatiegehalte en de lange rusttijd is een Pinsabodem verrassend luchtig en knapperig van textuur. Dit traditionele brood is al lange tijd geliefd in Italië vanwege zijn unieke luchtige karakter en de overheerlijke smaak.

Pinsa met mortadella en burrata en pistache - Tolini - Pinsa bodem - Van Tol Convenience Food

Wat maak Pinsa zo uniek?

Wat is een Pinsa Classica? Pinsa is een verrukkelijk deeg dat licht en luchtig is, met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Het heeft een langere rijstijd en maakt gebruik van een unieke mix van tarwe, soja en rijstmeel. Hierdoor is het deeg lichter verteerbaar en heeft het een unieke smaak en textuur. Het resultaat is een dunne, knapperige korst met een heerlijke luchtige structuur. Met authentieke kwaliteit die je zou verwachten bij een Italiaans restaurant, Italiaanse groothandel of Italiaanse winkel. Geniet van elke verrukkelijke hap en beleef de smaak van Italië!

Wat is een Pinsa Classica? Pinsa is een verrukkelijk deeg dat licht en luchtig is, met een knapperige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant. Het heeft een langere rijstijd en maakt gebruik van een unieke mix van tarwe, soja en rijstmeel. Hierdoor is het deeg lichter verteerbaar en heeft het een unieke smaak en textuur. Het resultaat is een dunne, knapperige korst met een heerlijke luchtige structuur. Met authentieke kwaliteit die je zou verwachten bij een Italiaans restaurant, Italiaanse groothandel of Italiaanse winkel. Geniet van elke verrukkelijke hap en beleef de smaak van Italië!

Over Van Tol?

Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches,  6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.

Onze populairste producten.

Raak geïnspireerd door onze kwalitatieve hoogwaardige producten.

In welke wil jij je tanden zetten?

  • Focacciotto bianco - Tolini - Van Tol Convenience Food
    Focacciotto bianco

Inspiratie:
Recepten met Italiaans brood

Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van

Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!