Herfst shakshuksa met gepocheerd ei
met geroosterde groenten, gedroogde paddenstoelen en een vleugje truffel
Benodigdheden
- 1 Hapjespan met deksel
- 1 Rasp
- 1 Kommetje
- 1 lepel
Ingrediënten - Aantal personen:
- 1 blik Tomatenblokjes
- 1 st Aubergine
- 1 st Paprika
- 1 st Knoflookteen
- 1 st Ui
- 250 g Oesterzwammen
- 150 g Mozzarella
- 2 st Gepocheerd ei kant en klaar - Cocotine
- 10 g Truffeltapenade
- 15 g Peterselie
- 2 el Olijfolie
- 1 tl kaneel
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el tahin sesampasta
Instructies
- Verwam de oven voor op 200°C. Verhit de hapjespan zonder deksel op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Snipper de knoflook en ui en fruit aan tot 2 a 3 minuten goudbruin.
- Snijd de aubergine, paprika en oesterzwammen klein. Voeg toe en bak voor 5 - 6 minuten mee. Scheur de mozzarella fijn. Bak de focaccia broodjes voor 3 a 4 minuten af.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe en een half blik met water. Plaats de deksel op de pan en laat de saus zachtjes pruttelen. Meng ondertussen de yoghurt met tahin tot een gladde saus.
- Voeg de kant-en-klaar gepocheerde eieren toe en kook zachtjes 2 a 4 minuten mee.
- Verdeel de mozzarella over de shakshuka en serveer in de pan. Leg het brood op een plank en scheur af om lekker te eten.
Serveertip
Wat is een gepocheerd ei?
Ons kant-en-klare gepocheerde ei is een product innovatie waar je jouw keuken de ultieme gemaksoplossing biedt. Geen gedoe met azijn en een schuimspaan, onze eitjes maken een snelle bereiding en service mogelijk. Ze bieden jouw keuken gemak en consistentie in product kwaliteit. Het gepocheerd ei is eenvoudig op te warmen in de verpakking in stoomoven, via au bain-marie of simpelweg in een steelpan met heet water. In een handomdraai snel verwarmt in 2 a 3 minuten waardoor de dooier mooi blijft lopen. Een gepocheerd geeft jouw gerecht net die extra culinaire beleving waardoor je gasten vaker terugkomen voor meer. Of je ze nu serveert op Hollandse asperges, als aanvulling op een salade of avocado smash, deze kant-en-klaar gepocheerde eieren zijn dé toevoeging van elke maaltijd. Met ons gepocheerd ei wordt koken een eitje – letterlijk!
Hoe lang kun je een gepocheerd ei bewaren?
Hoe lang kun je een gepocheerd ei bewaren?
De gepocheerde eieren van Cocotine hebben een lange houdbaarheid omdat ze vacuüm verpakt zijn. De houdbaarheid hangt af van de datum dat je de verpakking ontvangt. Na opening zijn de gepocheerde eieren beperkt houdbaar, maximaal 48 uur in een gekoelde omgeving van 4°C. Voor meer kwaliteitsgerelateerde vragen neem contact op met onze QA-afdeling via qa@vantol.nl
De gepocheerde eieren van Cocotine hebben een lange houdbaarheid omdat ze vacuüm verpakt zijn. De houdbaarheid hangt af van de datum dat je de verpakking ontvangt. Na opening zijn de gepocheerde eieren beperkt houdbaar, maximaal 48 uur in een gekoelde omgeving van 4°C. Voor meer kwaliteitsgerelateerde vragen neem contact op met onze QA-afdeling via qa@vantol.nl
Over Van Tol?
Van Tol Convenience Food levert Italiaanse brood- en pizzaproducten en convenience ei producten aan groothandels, supermarkten en food producenten. Met meer dan 25 jaar ervaring in deze branches, 6 merken en meer dan 80 producten in ons portfolio zijn we jouw leverancier. Kom in contact voor meer informatie en proef hoe lekker kwaliteit kan zijn.
Inspiratie:
Recepten met Ei
Ervaar zelf hoe lekker en gemakkelijk de producten van
Van Tol Convenience Food kunnen zijn. Koken wordt een eitje – letterlijk!